Akustisk eller elektrisk trommesæt?

trommeslager spiller på et trommesæt

Der findes to forskellige typer trommer: Akustiske trommesæt og elektriske trommesæt. Sidstenævnte kaldes også for eltrommer eller digitale trommer. Når du skal købe dit første trommesæt, så er det vigtigt, at du forstår forskellen mellem disse to typer trommesæt, så du undgår at købe det forkerte. Læs med her og find ud af hvilken type trommesæt, der bedst opfylder dine behov. 

Akustisk trommesæt

Det som de fleste associerer med et trommesæt, er faktisk et akustisk trommesæt. Dette trommesæt skaber en såkaldt organisk lyd, og man vil få oplevelsen af at være en ægte trommeslager, når man spiller på det. Hvis du skal bruge et trommesæt til et band, der ikke spiller elektronisk musik, så kan det stærkt anbefales, at du køber et akustisk trommesæt. Lyden fra et akustisk trommesæt vil være den lys, som de fleste trommeslagere nok er vant. Ulempen ved et akustisk trommesæt er dog, at det larmer meget. Derfor er det ofte nødvendigt at have adgang til et øvelokale, hvor du kan spille på trommerne uden at genere nogen. Hvis du er nødt til at spille derhjemme, så vælg kun et akustisk trommesæt, hvis du er sikker på, at det ikke generer dine naboer. I lejligheder vil et akustisk trommesæt eksempelvis larme alt for meget. 

Eltrommesæt 

Med et eltrommesæt kan du skabe elektroniske trommelyde, som du kan sammensætte med andet elektronisk musik. Så hvis du elsker at eksperimenterer med elektronisk musik, så er et eltrommer det perfekte trommesæt for dig. Eltrommer har også den fordel, at de larmer meget mindre en akustiske trommer, så hvis du skal spille i en lejlighed, så vælg helst denne type trommer – så kan du fortsat være på god fod med dine naboer. Et elektronisk trommesæt giver dog ikke en lige så autentisk oplevelse af at spille på trommer, som et akustisk trommesæt. Derudover skal du måske vende dig til lyden, hvis du er vant til at spille på et akustisk trommesæt. For trommeslagere, der elsker at spille på et akustisk trommesæt, så vil det ofte være en skuffende oplevelse at spille på eltrommer. Uanset om du bor i et hus eller en lejlighed, så sørg dog for god lydisolation i dit øvelokale, så du ikke generer alle andre i huset eller dine naboer.  

Related Post