De mange muligheder med klar epoxy

Klar epoxy kan bruges på rigtig mange måder og kan anvendes på de fleste materialer. Epoxy er et bindemiddel, som bliver rigtig stærkt, når det hærder. Derfor er det rigtig godt til at beskytte diverse overflader mod slid og skrammer. Derudover bidrager epoxy til et blankt og ensartet udseende. Epoxy er desuden vandresistent og kan gøre en overflade vandtæt. Køb klar epoxy hvis du går op i holdbarhed og æstetik og kan lide et godt gør-det-selv-projekt.

Epoxy ovenpå kulfibre

Epoxy anvendes rigtig ofte sammen med kulfiber. Kulfiber er fremstillet af carbon, som er et af de hyppigst forekommende grundstoffer, der findes. Kulfiber fungerer rigtig godt som byggeelement. Der kan være rigtig mange ting, som kulfiber kan bruges til. Kulfiber er perfekt at bruge, hvis du skal reparere eller lave dele til køretøjer som f.eks. en bil eller motorcykel. Men kulfiber kan generelt bruges til rigtig mange ting, så det er med at prøve sig frem. Når kulfiber beklædes med epoxy, bliver det helt utroligt stærkt. Kulfiber og epoxy skaber tilsammen en forbindelse, der er stærkere end stål. 

Hvordan beklæder man med epoxy

Når man skal beklæde med epoxy, er det først vigtigt at sikre sig, at den overflade, man skal beklæde, er klargjort. Slib og puds overfladen fri for ujævnheder. Når overfladen er jævn, vil epoxyen binder bedre, og resultatet vil blive pænere og mere ensartet. Epoxy består af en hærder og en base, som skal blandes efter det angivende blandingsforhold. Når du skal beklæde med epoxy, er det vigtigt, at du påfører den i et tyndt lag. Hellere påfør flere tynde lag en et tykt. Det giver en mere jævn overflade. Når dit første lag epoxy er færdighærdet, påføres det næste lag. Fortsæt med så mange lag som du selv synes er tilstrækkeligt. Epoxy er som nævnt ret solidt, og du vil også kunne mærke, at det bliver meget hårdt, når det er hærdet. Når dit sidste lag epoxy er færdighærdet, kan overfladen slibes til for at blive endnu mere ensartet. Epoxy er generelt nemt at arbejde med, så det er bare med at komme i gang.

Related Post