Find din osteopat på Frederiksberg

Din krop er en helhed. Dens struktur og sundhed er tæt forbundet med dens evne til at fungere optimalt. Har du problemer i form af fysiske skader fra sport eller ulykker? Døjer du med håndled, ankel, albue, ryg eller skuldre? Eller oplever du ofte migræne og hovedpine? Så kan du overveje at kontakte en osteopat og få stillet en diagnose, så du kan begynde rejsen med en velbalanceret og velfungerende krop. Lyder det interessant, kan du læse meget mere nedenfor og på maansson-osteopati.dk.

Hvad gør en osteopat?

En osteopat er grundigt uddannet i, hvordan man med manipuleren, tryk og træk kan helbrede kroppen og få den tilbage på ret køl igen. Mange osteopater er oprindeligt uddannede fysioterapeuter, der har valgt at specialisere sig i osteopati, der også kendt som ”manuel medicin”.

Din osteopat vil ikke være interesseret i udelukkende at behandle de gener og symptomer, du oplever. Han eller hun vil ofte i stedet fokusere på, hvor årsagen til dit problem i virkeligheden gemmer sig, og behandle dig ud fra dette. Mange kan derfor godt blive forvirrede, da behandlingen sjældent starter det sted, hvor du oplever problemet. Dette hænger sammen med, at kroppen gennem sin strukturelle opbygning med muskler og nervebaner, skal behandles helhedsorienteret og ikke kun lokalt.

Sådan foregår behandlingen

Første skridt på vejen til ostepatisk helbredelse er gennem en dybdegående samtale om dit specifikke problem. Osteopaten vil have brug for din sygdoms- eller skadehistorik og vil desuden foretage en række undersøgelser, der tester din krops evner, herunder i forhold til bevægelse og funktionen af dit organsystem og nervesystem. Ud fra samtalen og resultaterne af undersøgelserne vil der kunne stilles en diagnose, så årsagen til dit problem bliver klarlagt. Herefter følger selve den osteopatiske behandling. Denne består i osteopatiske manipulative teknikker (OMT), herunder:

  • Led- og muskelmanipulation
  • Led- og muskelmobilisering
  • Muskelenergi-teknikker (MET)
  • Strækteknikker

Når din krops balance til slut er blevet succesfuldt genskabt, og din krops selvhelbredelse har sat ind, vil du ofte få rådgivning til livsstil, blandt andet ift. søvn og kost, samt øvelser og værktøjer, du kan benytte for at bevare en optimal kropsfunktion.

Related Post