Gør haven sommerklar og bekæmp ukrudt

Foråret er min absolutte yndlings sæson fordi solen står skarpt nok på himlen til at man kan have solbriller på, samtidig med at man stadig skal have en lun frakke på. Alle folk begynder at bevæge sig ud fra deres vinterhi og komme ud i gader og stræder og ikke mindst i haven. Noget andet der også begynder at bevæge sig ud i foråret er ukrudten som også nyder godt af den nye pludselige varme. Derfor er én af forårets projekter (udover den berygtede forårsrengøring) at få luget ukrudten væk ude i haven, inden sommeren for alvor tager sit indtog. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilke metoder der de bedste at bruge, men nedenfor kan du ihvertfald få lidt inspiration til hvordan du kan tage kampen op mod ukrudtet.

Bekæmp ukrudt med en gasflaske

Brug gasflasker til at fjerne ukrudt hvis du primært skal fjerne ukrudt mellem fliser som for eksempel på terrasser eller i gårdhaver, hvis du har det. Det kan ved første øjekast godt virke en anelse besværligt at bruge flaskegas til at fjerne ukrudt men du skal blot holde gasbrænderen ca. 10 centimeter fra ukrudtsplanten og så skal du varme planten op uden at den kommer til at brænde. Det kræver selvfølgelig lidt øvelse, men efter noget tid vil du opleve at en gasflaske er et af de bedste investeringer du har foretaget dig. Der er mange steder du kan købe gasflasker til private, men jeg plejer bare at bestille dem online og få dem leveret til døren.

Opgrav dit ukrudt med et greb

Hvis du har ukrudt som er flere år gammelt, kan det være nødvendigt at opgrave dit ukrudt med et greb. Grunden til at det er nødvendigt at opgrave dit ukrudt er fordi at rødderne er så dybt i jorden, at du bliver nødt til at få hele problemet med op. Nogle gange kan dine ukrudtsrødder også have viklet sig sammen med rødderne fra dine egne planter, og her må du altså desværre se dig nødsaget til at tage dine egne planter med op, hvis du gerne vil undgå ukrudt fremover.

Related Post